Privatumo politika

Sveiki atvykę į hipp.lt. Džiaugiamės, kad domitės HiPP kompanija ir jos gaminamais produktais. Mes esame įsipareigoję užtikrinti, kad nebus pažeistas Jūsų privatumas. Žemiau rasite informaciją, kaip HiPP tvarko Jūsų asmeninius duomenis. Svetainę hipp.lt tvarko HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG (toliau – HiPP).

HiPP renka, kaupia ir apdoroja Jūsų asmeninius duomenis tik tuo atveju, jei tai leidžia teisės aktai arba Jūs tam davėte sutikimą. Teisinis duomenų apsaugos pagrindas yra Bendrasis duomenų apsaugos reglamento (ES) 2016/679 (toliau – BDAR) 6 straipsnio 1 dalies a, b, c ar f punktai. Jei norite gauti informacijos dėl savo duomenų saugumo, juos pakoreguoti, perkelti, ištrinti, apriboti jų naudojimą, susisiekite su mumis tel. 8 5 270 9193 ar el. paštu info@nukas.lt. Taip pat Jūs turite teisę pateikti užklausas p. A. Maier, kuris HiPP įmonėje atsako už duomenų apsaugą, el. paštu datenschutz-team@hipp.de arba Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, kuri vykdo asmens duomenų apsaugos priežiūrą (Kontaktinė informacija:
A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius
Tel. (8 5) 271 2804, 279 1445
Faks. (8 5) 261 9494
El. paštas ada@ada.lt).

Teisinis duomenų apsaugos pagrindas yra Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (Reglamentas (ES) 2016/679).

1. Duomenų apdorojimas

Yra du būdai, kuriais mes gauname Jūsų duomenis: savo duomenis Jūs pateikiate mums patys arba mes juos renkame, kai Jūs naudojatės mūsų teikiamomis paslaugomis.

1.1 Duomenys, kuriuos Jūs pateikiate mums

Jūs galite naudotis hipp.lt svetaine, nepateikdami jokios asmeninės informacijos. Jei naudojatės tam tikromis paslaugomis, pvz., HiPP Mano mažylio klubu ar kontaktų forma, mes prašysime pateikti ir asmeninę informaciją (Jūsų vardas, el. pašto adresas ar pan.). Tokios informacijos pateikimas padeda greičiau išspręsti Jums rūpimus klausimus ar pagreitina paslaugos prieinamumą. Kai kurios paslaugos apskritai negali būti suteiktos, jei neįvesite prašomų duomenų. Daugiau informacijos apie hipp.lt svetainėje teikiamas paslaugas skaitykite 2-ame privatumo politikos skyriuje. Tinkamo Jūsų duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas.

1.2 Duomenys, kuriuos mes gauname, kai Jūs naudojatės mūsų teikiamomis paslaugomis

Kai kurie duomenys pradedami rinkti jau tada, kai Jūs apsilankote mūsų svetainėje.

1.2.1 Protokoliniai duomenys

Automatiškai žiniatinklio renkami protokoliniai duomenys. Kiekvieną kartą, kai prisijungiate prie mūsų internetinių paslaugų puslapio ir kai atsisiunčiate failą, su šiuo procesu susiję prieigos duomenys išsaugomi mūsų serveryje esančiame protokolo faile. Šių duomenų rinkinį sudaro:

  • puslapis, iš kurio Jūs “atėjote” į mūsų svetainę
  • ieškomo puslapio ar failo pavadinimas
  • paieškos data ir laikas, įsitikinti, ar paieška buvo sėkminga ir koks serverio pajėgumų panaudojimas užklausos metu
  • parsisiųstų duomenų kiekis
  • IP adresas, kurį suteikė paslaugos teikėjas
  • jei prisijungėte naudodamas vartotojo paskyrą, tada renkami ir prisijungimo konkrečioje svetainėje duomenys
  • naudojamas įrenginys (mobilus telefonas, stalinis kompiuteris, t.t.) ir operacinė sistema
  • naudojama naršyklė.

Ši informacija vertinama anonimiškai, tik statistikos tikslais.

1.2.2 Slapukai (angl. Cookies)

Slapukas – mažas tekstinis dokumentas, turintis unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš interneto tinklalapio į lankytojo kompiuterio kietąjį diską, kad tinklalapio administratorius galėtų atskirti lankytojo kompiuterį ir matyti jo veiklą internete. Unikalus numeris identifikuoja lankytojo naršyklę kiekvieną kartą jam apsilankius tinklalapyje. Slapukai neleidžia interneto tinklalapiams įsiminti jokios asmeninės lankytojo informacijos (tokios kaip lankytojo vardas ir adresas), kurį vartotojas galėtų pamiršti įslaptinti. Slapukų visada galima atsisakyti ir išjungti, tačiau tuomet gali neveikti kai kurios puslapio funkcijos. Jį naudojant tinklalapyje atsimenama informacija apie apsilankymą, pvz., pageidaujama kalba ir kiti nustatymai. Todėl kitas apsilankymas gali būti paprastesnis, o svetainė naudingesnė. Slapukai atlieka svarbias funkcijas. Jų pagalba efektyviau naudojamas žiniatinklis. Slapukai naudojami įvairiais tikslais, pvz., atsiminti vartotojo saugios paieškos nuostatas, rodyti aktualesnius skelbimus, suskaičiuoti, kiek lankytojų apsilanko tinklalapyje, padėti prisiregistruoti naudoti paslaugas ir apsaugoti vartotojo duomenis.

Mūsų tinklalapyje slapukai naudojami šiais tikslais, kurie užtikrina tinkamą puslapio veikimą:

Tipas ir pavadinimasFunkcijaSaugojimo laikotarpis
“Etracker” slapukaiGrįžtančių lankytojų nustatymas; aprašyta 1.2.3 punkteNeribota trukmė
Laikinieji slapukai (HiPP Mano mažylio klubas)Leidžia svetainėje užpildyti įvairias formas. Vizito metu išlaiko vartotojo prisijungimo būseną HiPP Mano mažylio klube, kad galėtų pasiūlyti aukšto lygio vartotojo patogumą įvairioms svetainės paslaugoms.Iki sesijos pabaigos
Laikinieji slapukai (pastaba apie žindymą)Pastaba apie žindymo naudą parodoma vieną kartą ir daugiau neberodoma, kol naršote svetainėje. Jie pašalinami kai užverčiate naršyklę.Iki sesijos pabaigos
Laikinieji slapukai (slapukų atsisakymas)Neberodyti pastabos dėl slapukų naudojimo kiekviename puslapyje.Iki 1-erių metų
Laikinieji slapukai (el. parduotuvė)Jei apsipirkdami el. parduotuvėje naudojate savo prisijungimo duomenis, tol, kol naršote el. parduotuvėje, prisimenamas Jūsų pirkinių krepšelis, produktai, kuriuos neseniai peržiūrėjote, teikiamos paslaugos, susijusios su Jūsų veikla svetainėje.Iki sesijos pabaigos

Tinkamo Jūsų duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas.

1.2.3 „Etracker“ slapukai

Siekiant teikti prie naudotojų poreikių pritaikytas paslaugas hipp.lt svetainėje ir su ja susijusiuose puslapiuose, duomenų rinkimui ir kaupimui naudojamos priemonės, kurias tiekia “etracker” GmbH. Šie duomenys gali būti panaudoti sukuriant naudotojų profilius pagal slapyvardžius. Slapukas – mažas tekstinis dokumentas, turintis unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš interneto tinklalapio į lankytojo kompiuterio kietąjį diską, kad tinklalapio administratorius galėtų atskirti lankytojo kompiuterį ir matyti jo veiklą internete. Unikalus numeris identifikuoja lankytojo naršyklę kiekvieną kartą jam apsilankius tinklalapyje. Duomenys, kurie surenkami naudojant „etracker“, neleidžia tinklalapiui įsiminti jokios asmeninės lankytojo informacijos (tokios kaip lankytojo vardas ir adresas), informacija nesusiejama su konkrečiu lankytoju, nebent pats lankytojas duotų sutikimą ir pateiktų šią informaciją. Lankytojas bet kuriuo metu gali atšaukti savo duotą sutikimą:

Nematote mygtuko? Išjunkite reklamų blokavimą ir iš naujo įeikite į svetainę.

1.2.4 Google AdWords

Vertindami savo reklaminių kampanijų per Google („Google AdWords“) našumą, naudojamės Google Inc. (1600 Inc. Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, JAV) analizės paslauga Google Conversion Tracking. Tuo metu „Google AdWords“ į Jūsų kompiuterį patalpina slapuką („konversijos slapuką“), jei į mūsų svetainę atėjote per Google skelbimą. Šie slapukai nustoja galioti po 30 dienų ir nėra naudojami kaip asmens tapatybė. Jie tik padeda atpažinti, kad spustelėjote vieną iš mūsų skelbimų ir taip buvote nukreipti į mūsų svetainę. Tokiu būdu mes sužinome bendrą vartotojų skaičių, kurie spustelėjo mūsų skelbimą ir buvo persiųsti į mūsų svetainę. Tačiau negauname jokios informacijos, kuria būtų galima asmeniškai identifikuoti vartotojus.

Atlikdama aukščiau aprašytą našumo matavimą, Google gauna asmens duomenis, kuriuos taip pat saugo ir tvarko JAV serveriai. Šiuo metu ES Komisija nėra nusprendusi, kad JAV apskritai užtikrina tinkamą duomenų privatumo apsaugą. Tačiau Google įsipareigojo laikytis ES ir JAV Privatumo apsaugos susitarimo dėl ES valstybių narių asmens duomenų tvarkymo, paskelbto JAV prekybos departamento. Daugiau informacijos: https://policies.google.com/privacy/frameworks?hl=de&gl=en. Daugiau informacijos dėl duomenų apsaugos Google rasite čia: https://policies.google.com/privacy?gl=en.

Jei Jūs nenorite naudoti slapukų, galite to atsisakyti juos ištrindami savo įrenginyje (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de) arba neleisdami įdiegti slapukų, pasirinkus atitinkamus naršyklės nustatymus. Daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi per googleadservices.com.

Tinkamo Jūsų duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas.

2. Ameninės paslaugos

2.1 Kontaktų forma

Hipp.lt svetainėje pateikiama kontaktų forma, kuria naudodamiesi galite pateikti mums užklausas. Bet kuriuo atveju mes rinksime Jūsų duomenis (vardas, pavardė, el. pašto adresas), kad galėtume su Jumis susisiekti. Jei pateiksite savo tel. nr., į Jūsų klausimą galėsime atsakyti ir telefonu.

Visi duomenys naudojami tik tam, kad galėtume atsakyti į Jūsų užklausą. Jokiais reklamos tikslais šie duomenys nenaudojami.

Mums bus malonu informuoti Jus apie visus saugomus duomenis, susijusius su Jumis. Plačiau apie tai skaitykite skiltyje „Kontaktai“.

Tinkamo Jūsų duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra BDAR 6 straipsnio 1 dalies b ir f punktai.

2.2 HiPP Mano mažylio klubas

Jūs galite registruotis „HiPP Mano mažylio klube“, susikurdami asmeninį savo ir savo kūdikio profilį hipp.lt svetainėje. Tapę „HiPP Mano mažylio klubo“ nariu, gausite daug vertingų patarimų mitybos, odos priežiūros klausimais bei kitos naudingos informacijos, kuri padės Jums nuo pirmųjų mažylio gyvenimo dienų.

Jums registruojantis į „HiPP Mano mažylio klubą“, paprašysime suvesti asmeninius duomenis, kad galėtume su Jumis susisiekti. Taip pat reikės įvesti savo el. pašto adresą registracijos patvirtinimui. Šiuo el. paštu gausite ir naujienlaiškius bei laiškus, skirtus tėvams. Registracijos metu prašome įvesti vaiko vardą ir gimimo datą, nes laiškai tėvams siunčiami atsižvelgiant į vaiko amžių. Įsitikinkite, kad registracijos metu įvedėte teisingą el. pašto adresą. Kitu atveju negalėsime įtraukti Jūsų į „HiPP Mano mažylio klubo“ narių sąrašą.

Registruojantis „HiPP Mano mažylio klube“ prašysime įvesti vartotojo vardą. Jis gali būti rodomas, jei Jūs, pvz., parašysite komentarą apie produktą. Todėl siūlome vartotojo vardą pasirinkti kitokį, nei Jūsų tikrasis vardas.

Būdamas klubo nariu Jūs galite dalyvauti organizuojamuose konkursuose. Norėdami dalyvauti juose, susipažinkite su dalyvavimo sąlygomis. Nuotraukų konkurse gali būti viešai publikuojami kai kurie Jūsų asmeniniai duomenys: nuotraukos, jų aprašymai, kuriuos Jūs pateikėte.

Laimėjimo atveju, skelbiant laimėtoją, mes galime nurodyti laimėtojo vardą, pavardės pirmąsias raides ar kitus Jūsų nurodytus duomenis. Kai kuriuos prizus gali tiekti mūsų partneriai, todėl jiems galime perduoti kai kuriuos Jūsų asmeninius duomenis, tačiau tik tuos, kurie reikalingi prizui pristatyti, t.y., Jūsų vardas, pavardė, adresas, kontaktiniai duomenys. Duomenų teikimas griežtai reglamentuotas ir apibrėžtas duomenų tvarkymo sutartyje.

Dalyvaudami kai kuriuose konkursuose ar prizų laimėjimuose, norėdami prisijungti, turite atlikti papildomas užduotis, tokias kaip rekomenduoti draugui ar išspręsti galvosūkį. Tokiu atveju mes registruojame, ar įvykdytos visos dalyvavimo sąlygos, kad būtų galima sąžiningai vykdyti konkursą ir būtų apsaugota nuo piktnaudžiavimo techninėmis funkcijomis.

Būdamas klubo nariu el. paštu Jūs gausite laiškus, skirtus tėvams. Juose rasite naudingos informacijos ir patarimų. Taip pat galime siųsti naujienlaiškius apie vykstančias akcijas, konkursus. Naujienlaiškių bet kada galite atsisakyti, pažymėję tai pačiame naujienlaiškyje arba „HiPP Mano mažylio klubo“ naudotojo profilyje.

Jei kyla klausimų dėl nudojimosi „HiPP Mano mažylio klubu“ ar norite sustabdyti narystę, susisiekite su mumis naudodamiesi kontaktų forma.

Tinkamo Jūsų duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas.

2.3 Naujienlaiškiai, nesusiję su HiPP Mano mažylio klubu

Mes taip pat siūlome galimybę gauti naujienlaiškius, susijusius su mūsų produktais. Registracijos ir komunikacijos tikslais kaupiame duomenis su Jūsų adresu, vardu, pavarde, el. pašto adresu, kad patvirtintume Jūsų registraciją ir galėtume siųsti naujienlaiškius.

Mes nuolat stengiamės tobulinti siunčiamą naujienlaiškį, todėl įvertiname, ar jis pasiekė adresatą, ar buvo peržiūrėtas, kokios nuorodos buvo paspaustos, ar buvo sukurti automatiniai klaidų pranešimai.

Duomenis renka ir tvarko HiPP. Jie negali būti perduodami tretiesiems asmenims.

Užsiregistruodami gauti naujienlaiškį, Jūs sutinkate su aukščiau aprašytu Jūsų duomenų naudojimu. Bet kuriuo metu savo sutikimą galite atšaukti. Naujienlaiškių galite atsisakyti bet kuriuo metu. Tai paprastai galite padaryti paspaudę nuorodą, esančią naujienlaiškyje.

Tinkamo Jūsų duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra BDAR 6 straipsnio 1 dalies a punktas.

2.4 Konkursai ir loterijos

Jūs galite dalyvauti konkursuose ir loterijose, kurie yra organizuojami mūsų svetainėje. Norint dalyvauti, turėtumėte mums pateikti keletą savo duomenų – vardą, el. pašto adresą, kai kuriais atvejais tel. numerį. Šie duomenys naudojami tik konkretaus konkurso metu, jų nenaudojame siųsti Jums reklamos ar pan.
Jei norite gauti naujienas iš HiPP, galite registruotis atskirai.

Laimėjimo atveju, skelbiant laimėtoją, mes galime nurodyti laimėtojo vardą, pavardės pirmąsias raides ar kitus Jūsų nurodytus duomenis. Kai kuriuos prizus gali tiekti mūsų partneriai, todėl jiems galime perduoti kai kuriuos Jūsų asmeninius duomenis, tačiau tik tuos, kurie reikalingi prizui pristatyti, t.y., Jūsų vardas, pavardė, adresas, kontaktiniai duomenys. Duomenų teikimas griežtai reglamentuotas ir apibrėžtas duomenų tvarkymo sutartyje.

Tinkamo Jūsų duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas.

3. Socialiniai tinklai

Mūsų puslapyje socialiniuose tinkluose (Facebook, YouTube, Instagram) rasite naudingos Jums informacijos ir, naudodamiesi jais, palaikyti su mumis ryšį. Socialiniai tinklai taip pat kaupia asmeninius duomenis, pvz., per Jūsų sukurtą profilį ar naudojant „socialinius papildinius“ (plug-in), kurie įdiegiami trečiųjų šalių tinklalapiuose.

Naudodamiesi socialiniu tinklu, galite atsiųsti mums užklausą. Jūsų duomenys bus panaudoti tik tam, kad atsakytume į Jūsų užklausą, ir nebus perduodami tretiesiems asmenims.

Norėdami su mumis susisiekti naudodami socialinius tinklus, pirmiausia turite juose užsiregistruoti. Tuomet įmonės, teikiančios šias paslaugas, esant reikalui, užregistruos, kaups ir naudos Jūsų asmeninius duomenis. Mes neturime jokios įtakos duomenų pobūdžiui, apimčiai ir apdorojimui. Tai galioja ir paveikslėliams/filmukams, kurie patalpinami socialiniame tinkle. Atminkite, kad teisės gali būti perduodamos socialiniams tinklams. Išsami informacija pateikiama konkretaus paslaugų teikėjo naudojimo sąlygose ir privatumo politikoje.

Šias paslaugas teikia įmonės, įsikūrusios Jungtinėse Amerikos Valstijose:
Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)

Jei atidarote mūsų svetainėje esantį tinklalapį, kuriame yra toks papildys, Jūsų naršyklė sukurs tiesioginį ryšį su atitinkamų įmonių serveriais. Įskiepio turinys perduodamas tiesiai į Jūsų naršyklę ir integruojamas į svetainę. Mes neturime jokios įtakos duomenų apimčiai, kurią atitinkamos įmonės įrašo naudodamos tokius papildinius. Žemiau pateikta informacija yra pagrįsta mūsų turimomis žiniomis:

integruodamos papildinius, atitinkamos įmonės gauna informaciją, kad Jūs apsilankėte mūsų siūlomuose puslapiuose. Jei jau esate prisijungę prie aukščiau minėtų įmonių, jie gali priskirti šį apsilankymą Jūsų paskyrai. Jei veikiate naudodami papildinius, Jūsų naršyklė susijusius duomenis tiesiogiai persiųs aukščiau minėtai įmonei, kur saugomi Jūsų duomenys. Net jei ir neturite naudotojo paskyros šiuose puslapiuose, vis tiek išlieka tikimybė, kad jie sužinos Jūsų IP adresą ir išsaugos jį.

Todėl negalime atmesti galimybės, kad kiekvienas mūsų svetainės lankytojas, gali būti aptinkamas aukščiau minėtų įmonių pagal jo IP adresą, net jei vartotojas ir nepaspaudė papildinių.

Norėdami daugiau sužinoti apie duomenų rinkimą, tolesnį jų tvarkymą, naudojimo tikslus ir apimtis, kurį vykdo aukščiau minėtos įmonės, bei Jūsų teises ir privatumą, žr. privatumo politiką, kurią teikia:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

Google: http://www.google.com/intl/de/privacy/privacy-policy.html

YouTube: https://www.youtube.com/account_privacy

Daugiau informacijos apie Google Analytics ir jų privatumo politiką rasite: www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html

Bendrą Google privatumo politikos informaciją rasite čia: https://www.google.de/intl/de/policies/

4. Duomenų saugojimo trukmė

Asmens duomenys saugomi tik tiek, kiek reikia, kad būtų pasiekti aukščiau nurodyti tikslai ir kiek leidžiama pagal teisės aktus.

5. Jūsų teisės

Susisiekę su įmone, galite pasinaudoti savo teisėmis, susijusiomis su asmens duomenų tvarkymu panaudojant slapukus. Jūs turite teisę ištaisyti, užblokuoti ar ištrinti šiuos duomenis.

Be to, Jūs turite teisę iš mūsų gauti duomenis, kurie Jums taikomi ir kuriuos mums pateikėte, struktūrizuota, įprastai skaitoma forma; galite perduoti (arba perduoti Jūsų vardu) šiuos duomenis kitoms institucijoms.

Jūs taip pat turite teisę pateikti skundą reguliavimo institucijai, atsakingai už duomenų apsaugą.

Jei neturėtumėte (ar nebegalėsite) priimti sprendimų dėl savo asmens duomenų, pažadame visada gerbti Jūsų nurodymus ir Jūsų valią.

6. Kontaktai

HiPP įmonėje už duomenų apsaugą atsako:

p. A. Maier
El. paštas: datenschutz-teamhippde
Georg-HiPP-Straße 7
85276 Pfaffenhofen