Žuvis yra aukštos kokybės maistas, užima svarbią vietą daugelio Europos šalių mityboje, o taip pat ir kūdikių.
Žuvis nuolatos turi būti įtraukta į maisto racioną, nes ji yra vertingų maisto medžiagų šaltinis. Jūrinė žuvis yra vieno svarbiausio mikroelemento – jodo – šaltinis, kuris labai svarbus dėl geros skydinės liaukos funkcijos. Tai taip pat reikalinga kūdikiams ir svarbu jų vystymuisi.
Riebioje žuvyje, tokioje kaip lašišoje, yra vertingų omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti smegenų ir nervų sistemos vystymąsi.
Valgymo įgūdžiai formuojasi labai ankstyvame amžiuje. Todėl toks maistas, kaip žuvis, turi būti žinomas jau nuo kūdikystės.
Kūdikiams rekomenduojama žuvies patiekalus vartoti maždaug vieną kartą per savaitę. Be to, tai paįvairins kūdikio meniu.
Kūdikiams, kurie turi polinkį į alergiją, rekomenduojama duoti žuvies, kai jie yra reikiamo valgyti papildomą maistą amžiaus. Papildomas maitinimas svarbus tiek kūdikiams, kurie yra linkę į alergiją, tiek kūdikiams, kurie neturi šio polinkio.