Svarbios maisto medžiagos

Nėštumo laikotarpiu labai svarbu tinkama mityba, kad vaikutis sveikai vystytųsi. Čia Jūs rasite apibendrintą informaciją apie pagrindines maisto medžiagas, kokiuose maisto produktuose jų yra ir kaip gali reaguoti organizmas, kai šių medžiagų trūksta.

Folio rūgštis yra pagrindinis nėščios moters vitaminas, nes jo poreikis šiuo laikotarpiu ypatingai padidėja…

Daugiau...

Geležis reikalinga normaliam gyvybiškai svarbaus deguonies pernešimui organizme.  Didžioji dalis geležies kaip tik ir atlieka tokį darbą...
Daugiau...

Jodas reikalingas organizme vykstantiems metabolizmo procesams palaikyti, o svarbiausia – skydliaukės hormonų veiklai…
Daugiau...

Vitaminas B6 priklauso B vitaminų grupei. Jis užtikrina optimalų baltymų įsisavinimą iš maisto…

Daugiau...

Vitaminas B12 prisideda prie raudonųjų kūnelių susidarymo. Be to, kaip ir folio rūgštis, vitaminas B12 dalyvauja ląstelių formavimosi procese…
Daugiau...

Magnis yra labai universalus. Šis mineralas dalyvauja beveik visose organizmo funkcijose: reguliuoja daugiau nei tris šimtus fermentų ir …
Daugiau...

Cinkas – mineralas, kurio organizme yra tik 2 gramai. Tačiau žmogaus organizmui šie du gramai yra ...

Daugiau...

Vitaminas E priklauso riebaluose tirpių vitaminų grupei, o tai reiškia, kad organizmas jį įsisavina tik kartu su riebalais…
Daugiau...

Niacinas reikalingas raumenų augimui, jungiamojo audinio, smegenų metabolizmui, audinių kvėpavimui. Tačiau niacinas dalyvauja dar daugiau...  
Daugiau...