• Pokalbis apie ženklą “Ekologiška” (ORGANIC)

    Ekologiškų produktų populiarumas auga. Bet ar tikrai ekologiškas maistas yra sveikos mitybos garantas? Šokoladas, traškučiai  šiais laikais taip gali būti ekologiški, jei jie  atitinka teisės aktų reikalavimus.

    Prof. Dr. Klausas Hippas (Claus Hipp) kaip niekas kitas paveikė ekologinį ūkininkavimą Vokietijoje. Jis norėtų išsamiau paaiškinti skirtumus tarp standartinių ekologiškų produktų ir HiPP ekologinės kokybės.

Jūs turite savo ženklą „Ekologiškas“ (ORGANIC). Kodėl?

Jūs turite savo ženklą „Ekologiškas“ (ORGANIC). Kodėl?

C. Hipp: Pirmiausia, jis turi senas tradicijas. Mes pradėjom vystyti ekologinį ūkininkavimą daugiau nei prieš 50 metų. Tuo metu ekologinis ūkininkavimas nebuvo didelė problema. Mes ėjom prieš srovę ir skatinom  ekologinį ūkininkavimą. Taigi, mes nustatėm naujus  kūdikių maisto kokybės standartus. Ši kokybės politika taikoma  pasirenkant dirvožemį, sodinant  ir perdirbant ir tai atsispindi kiekvienoje  ekologiškoje HiPP tyrelėje.

Tačiau ES ekologiško produkto logotipas taip pat reiškia kokybę, ar ne?

Tačiau ES ekologiško produkto logotipas taip pat reiškia kokybę, ar ne?

C. Hipp: Žinoma. ES Ekologinio ūkininkavimo reglamentas yra geras dokumentas. Jis draudžia cheminių ir sintetinių purškiklių, trąšų, genetinės inžinerijos augalų, dirbtinių dažiklių ir konservantų, aromato ir skonio stipriklių naudojimą.

Tada, kodėl naudojate savo atskirą ekologiško produkto ženklą?

Tada, kodėl naudojate savo atskirą ekologiško produkto ženklą?

C. Hipp: Neabejotinai standartinis ekologinės gamybos logotipas yra gerai ir svarbu. Tačiau jis  neapima  ekologiškų produktų kokybės tyrimų, kai jie auginami. Teršalai  iš oro,